Leerboek psychiatrie. - Hengeveld, Michiel W. (Michiel Willem), 1945-; Van Balkom, Anton J. L. M. (Antonius Josephus Leonardus Maria), 1956- (Utrecht : De Tijdstroom, 2006)
InhoudsopgaveDEEL 1: Psychiatrische ziekteleerHoofdstuk 1: Een bijzonder medisch specialismeHoofdstuk 2: PsychopathologieHoofdstuk 3: Het psychiatrisch onderzoekHoofdstuk 4: Diagnose en classificatieHoofdstuk 5: EpidemiologieHoofdstuk 6: EtiopathogeneseHoofdstuk 7: GevolgenHoofdstuk 8: BehandelingDEEL 2: Psychiatrische ziektebeeldenHoofdstuk 9: Cognitieve stoornissenHoofdstuk 10: Psychotische stoornissenHoofdstuk 11: StemmingsstoornissenHoofdstuk 12: Angst- en dwangstoornissenHoofdstuk 13: Stress- en aanpassingsstoornissenHoofdstuk 14: Stoornissen met vooral lichamelijke symptomenHoofdstuk 15: Conatieve stoornissenHoofdstuk 16: Persoonlijkheids- en ontwikkelingsstoornissenDEEL 3: Speciële psychiatrieHoofdstuk 17: Psychiatrie in de eerste lijnHoofdstuk 18 Spoedeisende psychiatrieHoofdstuk 19 ZiekenhuispsychiatrieHoofdstuk 20: OuderenpsychiatrieHoofdstuk 21: Forensische psychiatrieHoofdstuk 22: Transculturele psychiatrieHoofdstuk 23: Psychiatrie en arbeidHoofdstuk 24: Psychiatrie en verstandelijke handicapDEEL 4: Maatschappelijke aspectenHoofdstuk 25: Geschiedenis van de psychiatrieHoofdstuk 26 Structuur en functioneren van de geestelijke gezondheidszorgHoofdstuk 27 Psychiatrie en rechtHoofdstuk 28: Opleiding en beroepsuitoefening
Vormt een tweeluik met Probleemgeoriënteerd denken in de psychiatrie, onder dezelfde red.
Keywords: Psychiatrie