Probleemgeoriënteerd denken in de psychiatrie. - Hengeveld, Michiel W. (Michiel Willem), 1945-; Van Balkom, Anton J. L. M. (Antonius Josephus Leonardus Maria), 1956- (Utrecht : De Tijdstroom, 2006)
In dit boek wordt de psychiatrie op probleemgeöriënteerde wijze toegelicht. Het analyseren van een psychiatrisch probleem en het vinden van een goede oplossing hiervoor is in de klinische praktijk niet eenvoudig. Het is echter wel te leren. De in dit boek gepresenteerde psychiatrische problemen en klachten kunnen hiertoe een goede aanzet vormen. Steeds wordt uitgegaan van de klacht van een patiënt of zijn omgeving. De aldus gepresenteerde problemenlijst omvat de belangrijkste psychiatrische klachten en verschijnselen uit de klinische praktijk. Systematisch worden per klacht (hetero)anamnese, psychiatrisch onderzoek, aanvullend onderzoek, differentiële diagnostiek, etiopathogenetische overwegingen, behandeling en beloop toegelicht door middel van stapsgewijs aangeboden informatie en te beantwoorden vragen.
Vormt een tweeluik met Leerboek psychiatrie, onder dezelfde red.
Keywords: Psychiatrie