Individuele rehabilitatie, behandeling en herstel van mensen met psychiatrische problematiek. - Dröes, Jos, ....- (Amsterdam : SWP, 2005)
InhoudsopgaveInleiding: Individuele rehabilitatie, behandeling en herstel: de contouren van een nieuw tijdperk in de geestelijke gezondheidszorgUitgangspunten 1 Perspectieven van psychiatrische rehabilitatie 2 Herstel van psychiatrische aandoeningen De richtinggevende visie voor de geestelijke gezondheidszorg in de jaren negentig 3 Geestelijke gezondheidszorg van een andere orde Een pleidooi voor een indeling van zorg op basis van de 'herstelgeoriënteerde' visie van Anthony Rehabilitatie en behandeling 4 Rehabilitatie, het bondgenootschap 5 De individuele Rehabilitatie Benadering Een uiteenzetting van het technische en een beschouwing omtrent enkele nuances 6 Rehabilitatiegericht omgaan met psychiatrische problematiek Behandeling en rehabilitatie 7 Behandeling, revalidatie en rehabilitatie van mensen met schizofrenie en aanverwante psychosen 8 Mensen met psychiatrische beperkingen helpen beter te functioneren Rehabilitatie van mensen met stoornissen van de psychische functies 9 Indicatiestelling, verwijzing en ondersteuning De rol van de psychiater in de individuele rehabilitatie Herstel en rehabilitatie: persoonlijke verhalen 10 Over leven na de psychiatrie 11 Van behandeling naar rehabilitatie: een persoonlijke ontwikkeling 12 Rehabilitatie en herstel - het begin van een dialoog? Rehabilitatie effectonderzoek 13 Rehabilitatie effect-onderzoek: een inventarisatie 14 De cliënt is koning Een onderzoek naar de ervaringen met de IRB op basis van interviews met 35 cliënten van de Centra voor Individuele Rehabilitatie en Educatie (CIRE) in Groningen 15 Individuele rehabilitatie voor chronische psychiatrische patiënten: een open onderzoek Epiloog Rehabilitatie en behandeling: ruimte voor een ondersteuning van herstel
Keywords: Rehabilitatie -- Psychiatrische patiënten