Doet u mee? : gezelschapsspelen en gespreksstof voor ouderen. - van den Berg, Mary, ....-; Diesfeldt, Han, ....- (Baarn : HB, 2006)
'Doet u mee?' biedt een ieder die beroepshalve, in de activiteitenbegeleiding, of als familielid of vrijwilliger met ouderen in verpleeg-/verzorgingshuis of thuis omgaat, ideeën voor spel en gespreksstof. Het geeft suggesties om voor meer gezelligheid en afleiding te zorgen. Want niet de prestaties op zich zijn belangrijk, maar het plezier dat men eraan beleeft.Dit spelboek is in de praktijk gegroeid, vanuit gesprekken en bezigheden rondom de tafel in de gemeenschappelijke huiskamer.Veel is ontleend aan verhalen van vroeger, spreekwoorden en zegswijzen, verhalen over de eigen woonplaats en dagelijkse gebeurtenissen. Alle spelen kunnen in een groep worden gedaan. Maar ook als u iets zoekt voor een individuele oudere, dan vindt u in dit boek genoeg mogelijkheden.
Keywords: Activiteitenbegeleiding -- Ouderen