Tussen Freud en Prozac : geniale en kortzichtige theorieën over de psyche. - Betgem, Paul, ....- (Amsterdam : Veen, 2005)
Herinnert u zich deze nog? Lobotomie, gelaatkunde, biofeedback, droomduiding...Er is de afgelopen eeuw heel wat gepubliceerd op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Sensationele ideeën werden op schrift gesteld. Veel van die revolutionaire boeken zijn inmiddels geschiedenis geworden. Men leest ze niet meer. Maar is dat terecht? Het is verrassend hoe ogenschijnlijk verouderde teksten soms tijdloze waarheden bevatten. In Tussen Freud en Prozac worden ooit gezaghebbende publicaties beschreven met humor en melancholie.
Keywords: Psychiatrie -- Geschiedenis