Handen uit de mouwen! - Depondt, Luk, 1952- (Leuven : CEGO Publishers, 2001)
Handen uit de mouwen! Een (bijna) alleszeggende titel voor het eerste doeboek. Handen uit de mouwen voor en door kinderen! Deze bindel bevat tientallen en tientallen ideen en prikkels om met materialen aan de slag te gaan. Om te kleien, te knutselen, te bouwen, te experimenteren . Om te ervaren, te ontdekken en . om zveel te leren! Handen uit de mouwen voor en door volwassenen! Want zoveel activiteit voor kinderen nodigt uit om een 'handje' toe te steken. Maar niet om alles uit handen te nemen! Het zoeken, proberen en leren uit gissen en missen door de kinderen staan centraal. Inhoud: Klei anders bekeken Beeldende werken met kranten Kunstbeleving bij jonge kinderen 'Steen voor steen' na-bouwen Bouwen met een echt plan Meer dan zomaar bouwen Ontdekdozen : magneten Ontdekdozen 2: magneten voor oudere kleuters Ontdekdozen 3: electriciteit voor oudere kleuters Ontdekdozen met potten: dozen en deksels voor jonge kleuters Spiegels: breng eens een spiegel in je klas..., -spelen met spiegelbeelden, -een spiegelset om mee te toveren Spelen met lichtinval: spelen met kleuren, -kijken door glazen, -spiegels, -spelen met schaduw Werken met buizen Geflest! Hou het hoofd 'cool': spelen en experimenteren met ijs Hou het luchting!: toveren met lucht Misschien helpt ermee praten ook?: groeiproeven met planten Een ontdektafel rond afval Balansen en weegschalen Meetstands voor peuters en kleuters
Keywords: Kleuteronderwijs; Muzikale vorming; Wereldoriëntatie -- Kleuteronderwijs