Retroactief : werkboek. (S.l. : Wolters Plantyn.)
In de reeks Retroactief komen vier invalshoeken voor de lessen geschiedenis in de eerste graad ASO samen: het nieuwe leerplan en de eindtermen, een eigen didactische profilering, veel aandacht voor het vakoverschrijdende 'leren leren' en een creatieve omgang met de aangeboden informatie. - Retroactief brengt het lange avontuur van de mens op de eerste plaats verhalend: beschrijvend-verklarend én met meer aandacht voor de manier waarop dit verhaal tot stand kwam, om zo het historisch besef van de leerlingen te stimuleren. - In het werkboek bij Retroactief ligt de klemtoon op het leren structureren van informatie enerzijds, en er creatief mee omgaan anderzijds: vergelijkingen maken, onverwachte invalshoeken ontdekken, opdrachten die het louter reproduceren overstijgen ... - Retroactief biedt een leer- en werkboek voor de leerling van de eerste graad (voor de tweede graad is er Onvoltooid Verleden), en een handleiding en bundel transparanten voor de leerkracht. Doelgroep: eerste graad ASO, TSO
Losbladig
Keywords: Geschiedenis -- Secundair onderwijs; Geschiedenis -- Technisch onderwijs