Drama in de lagere school : bronnenboek voor muzische vorming. - Audenaert, Anja, ....-; Claessens, Ellen, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2005)
Drama in de lagere school is een driedelige uitgave voor muzische vorming. Voor elke graad van de lagere school is er een aparte uitgave. In elk boek vindt de lezer een waaier aan originele activiteiten, inspelend op de leefwereld en de mogelijkheden van de kinderen. Elk boek bevat 30 uitgewerkte activiteiten, verdeeld over vijf thema's. Alle werkvormen van drama komen evenwichtig aan bod: pantomine (mime met rekwisieten, denkbeeldige personages, denkbeeldige ruimtes, denkbeeldige krachten), vertelpantomine, verhalen vertellen, poppenspel, schimmenspel, rollenspel, gedichten en liedjes. De drie bronnenboeken voorzien in een geleidelijke opbouw. De kinderen krijgen de verschillende werkvormen stap voor stap onder de knie. Doorheen de drie boeken loopt een leerlijn die start bij ‘durven'. Daarna worden technieken aangeleerd waarmee de kinderen, tot slot, creatief kunnen experimenteren.
3. drama-activiteiten voor kinderen van 10 tot 12 jaar
Keywords: Dramatische expressie -- Basisonderwijs; Muzikale vorming -- Basisonderwijs