Een aangeboren aandoening ... : en dan? : inventaris met kenmerken en adviezen : deel II. - Devos, Chantal, ....-; Prové, Jo, ....-; Vernaillen, Luc, ....- (Destelbergen : Stichting Integratie Gehandicapten, 2005)
Kinderen met een handicap stellen mensen voor allerlei vragen. Dit zette een ad-hoc werkgroep (bestaande uit orthopedagogen en psychologen van het BuO en een arts en verpleegkundigen van een CLB) aan tot het ontwikkelen van een instrument dat een antwoord geeft op de eerste medische en pedagogische vragen die worden gesteld als er sprake is van een 'syndroom'. In 2003 verscheen een eerste deel met 20 syndromen. Het pas verschenen deel II beschrijft 25 nieuwe aandoeningen. Een goede kennis van de kenmerken vormt een belangrijk element in de beeldvorming. De geformuleerde adviezen zijn een eerste aanzet tot zorgbreed werken en dragen bij tot een betere omgang met het kind. Deze publicatie wil een houvast bieden aan schoolteams, ouders, CLB-medewerkers en andere begeleiders.
Losbladig
Keywords: Erfelijke en aangeboren afwijkingen