Aanwakkeren - Kaesemans, Gorik, ....-; Asselman, Evert, ....-; Gatz, Sven, 1967- (Brussel : VUBPress, 2005)
Inhoudsopgave. 1. Terugblik op Jeugd en Stad/JES: 20 jaar stoken en branden, Sven Gatz 2. De jonge stad statistisch maar niet statisch - De groep groeit, Truus Roesems 3a. A fond la caisse: de Rockfabriek, Koen Hanssens 3b. Rakelings langs de Rockfabriek - Gezellig op de trein met Beppie en Truusje, Franky Devos 4a. De stad als leercontext - Over de kracht van stedelijke jeugdwerkcompetenties, Gorik Kaesemans 4b. Leren spelen zichtbaar maken - Over de betekenis van EVC binnen kadervorming, Jo Tondeur 5a. Grootstedelijk of buurtgebonden? Kroniek van een valse tegenstelling - De brede school binnen bereik, Gorik Kaesemans 5b. Ketenverantwoordelijkheid en ecologische professionaliteit - Het nieuwe jongerenwerk en de brede school als voorbeelden, A.L.T. Notten 6a. De stem van kinderen en jongeren in een stedelijk beleid - De roep van en naar participatie, Gorik Kaesemans 6b. Kinderparticipatie: groeipijnen en grenzen, Jan Van Gils 7a. Een laboratorium voor de jonge stad - De x-factoren van projectontwikkeling, Gorik Kaesemans 7b. De queeste naar een werkbare structuur voor BOM en Vitamine W, Koen Pelleriaux 8a. Op koers met Het Boot - Opleidingen voor werkzoekende jongeren, Inge Van Brabant 8b. 'Met beide voeten professioneel in de miserie' - Twee bevoorrechte getuigen over opleidingen bij JES, getuigenissen van Leen Verbist en Fons Leroy 9a. Straathoekwerk: overheidsopdracht of niet? Evert Asselman 9b. Het straathoekwerk: eindelijk de erkenning die het verdient? Brice De Ruyver 10a. Kan jeugdbeleid/-werk de stad redden? Gorik Kaesemans 10b. Het Antwerps complot: het jeugdbeleid opnieuw uitgevonden, Joris De Bleser 10c. Het moet niet altijd gezellig zijn - Over de volgende twintig jaar jeugdbeleid, Patrick Stouthuysen 11. Van op een afstand nabij: Reflecties op JES, Guy Redig
Omslagondertitel : wie de jeugd heeft, heeft de toekomst : wie de stad heeft, heeft de jeugd.
Keywords: Jeugdbeleid -- Gemeenten; Stadssamenleving