Spelen met werkelijkheden : systeemtheoretische psychotherapie met kinderen en jongeren. - Reijmers, Ellen, ....-; Cottyn, Lieve, ....-; Faes, Mieke, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2005)
I. SPELTALEN 1 Spel en speltherapie Ellen Reijmers & Lieve Cottyn 2 Speelse therapie : Over gestructureerd en vrij spel Mieke Van Daele 3 Spelen met spel Clara Vaes 4 Dramatechnieken als taaluitbreiding Patsy Van Beek & Dany Baert II. REFLECTIES 5 In therapie gaan : Over bezorgdheid en aarzelen Peter Rober 6 Bespiegelingen : De zelfbeleving van kinderen Mieke Faes 7 Lastige emoties : Last van last Lieve Cottyn III. GEZINSVARIATIES 8 Settingkwesties : Gebruik van settingwisselingen als therapeutisch instrument Nel Alblas 9 Het landschap van de klacht : Narratieve hulpverlening aan kinderen Paulien Kuipers & Jan Olthof IV. PRAKTIJKMOZAÏEK 10 Van slachtofferschap naar weerbaarheid Lieve Coppens 11 De bewegende puzzel : Met kinderen spreken over psychosomatiek Eric Vercruyssen 12 Gewoon ongewoon : Groepstherapie voor kinderen die op ongewone wijze in de wereld staan Mark Neyens
Keywords: Psychotherapie -- Adolescenten; Psychotherapie -- Kinderen; Systeemtherapie