De vereniging op survival : overlevingsstrategieën voor hedendaagse verenigingen - Kuperus, Marike, ....- (Utrecht : CIVIQ, 2005)
Voor ongeveer elk doel, hobby, ziekte of belang bestaat een vereniging. Sport, cultuur, buurtwerk, zorg en belangenbehartiging draaien op verenigingen. De vereniging kampt echter met problemen. Een vergrijzend kader, een stroef functionerende verenigingsdemocratie en steeds minder actieve leden. In De vereniging op survival, geschreven door Marike Kuperus, vindt elke bestuurder een herkenbare analyse en overlevingsstrategieën. Met het instrumentarium uit De vereniging op survival kan de vereniging de stap zetten van overleven naar een nieuwe toekomst.
Keywords: Organisatiecultuur; Organisatieleer; Verenigingen