Tieners zit stil op school! : omgaan met ADHD. Gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. - Bollaert, Rita, ....-; Derudder, Marc, ....- (Tielt : Lannoo, 2004)
Als jongeren ADHD hebben, vraagt dat om een deskundige en doordachte aanpak. Dat is zeker het geval wanneer ze de basisschool achter de rug hebben, en in het voortgezet onderwijs zijn aanbeland. Dit boek biedt vele tientallen bruikbare tips voor het omgaan met ADHD in het algemeen, maar vooral ook voor de omgang met tieners met ADHD. Ouders en leerkrachten die extra investeren in aandacht voor de problemen van deze tieners, zorgen immers voor een aangenamer schoolklimaat, dat beter tegemoet komt aan de mogelijkheden en de beperkingen van deze jonge mensen.
Keywords: ADHD -- Adolescenten; ADHD -- Groepstherapie