40 maal anders. - Landuyt, Martine, ....- (Oostende : Stadsbestuur Oostende, 2006)
Vreemdelingen, asielzoekers, illegalen, allochtonen. er wordt de laatste tijd erg veel over hen geschreven en gepraat. Ook in Oostende leven mensen die hun 'roots' niet in Belgi, maar elders hebben. Ze zijn hier terechtgekomen om diverse redenen, elk met een eigen verhaal: sterk, schokkend, grappig, schrijnend. Twee jaar geleden besloot het Stadsbestuur samen met de Sociale Dienst voor Vreemdelingen vzw verhalen, anekdotes, getuigenissen, pozie,. van onze niet-Belgische stadsgenoten in beeld te brengen. Het resultaat is een verzamelboek geworden waarin veertig allochtonen de lezer op een ontwapenende manier meetrekken in hun cultuur en gewoonten, hun godsdienst, hun eetgewoonten, hun muziek, . Maar ze brengen ook verhalen over liefde en vriendschap, over heimwee, over winnen en verliezen, over leven in een 'ander' land, over. veertig maal anders. Laat u meevoeren door veertig ontdekkingstochten die uitnodigen tot een interculturele dialoog.
Keywords: Multiculturele samenleving -- Oostende