Uit de kunst. - Van Beek, Paul, ....-; De Bont, Paul, ....-; Hulstaert, Louis, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2005)
Uit de Kunst, bedoeld voor de derde graad ASO, is geen klassiek handboek kunstgeschiedenis, maar wil leerlingen werkelijk artistiek opvoeden. Uit de kunst biedt een exemplarische aanpak via analyses van kunstwerken. Vooral de kunst in de 19de en 20ste eeuw komt ruim aan bod. Taken en suggesties zijn er op verschillende niveaus, en u krijgt heel wat werkvormen aangeboden. In Uit de kunst is er een grote samenhang tussen illustraties en tekst, feiten en elementaire historische achtergrondduiding. In de woordenlijst achteraan zijn vaktermen en belangrijke namen samengebracht. Uit de Kunst bestaat uit twee leerboeken met cd-rom voor de leerlingen, en voor de leerkracht uit een handleiding met oplossingen, bibliografie en nuttige adressen.
3
De begeleidende cd-rom's bestaan uit: 2 cd-rom's: Audio en 1 cd-rom: Beeld.
Keywords: Esthetica -- Secundair onderwijs; Kunsteducatie -- Secundair onderwijs