Rivieren en meren. - Ganeri, Anita, 1961-; Kuipers, Hugo, ....- (Den Haag : Biblion, 2002)
Een heldere compilatie gegevens omtrent het zoete water op de aardbol verzameld in rivieren en meren. Na een simpele doch duidelijke uitleg over de watercyclus op aarde volgt een uiteenzetting over de verschilen van stroomgebieden, riviervlakten, estuaria en bijbehorende erosie. In eenvoudige bewoordingen en in korte tekstfragmenten, ondersteund met sublieme foto's en computeranimaties, worden vele begrippen gevuld en verdiept. De diversiteit van biotopen van flora en fauna evenals die van de mens worden duidelijk en helder belicht. In de tekst is gebruik gemaakt van vrij grote lettertypes. Een klein register, korte begrippenlijst en samenvatting completeren dit handzame informatieve boek. Voor basisschoolkinderen vanaf ca. 11 jaar een uiterst welkome informatiebron voor werkstuk en/of spreekbeurt.
Keywords: Meren; Rivieren; De aarde