Bedreigde dieren. - Parker, Steve, 1952-; Kolmer, Karin Beneken, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Informatie over de bedreiging van dieren en hun milieu door de mens. Als algemene oorzaak wordt vooral gegeven het grote aantal mensen dat een comfortabel leven leidt. Belangrijkste factoren zijn verwoesting van habitats voor landbouwgronden en houtwinning en overbevissing. Maar ook schadelijke stoffen in de voedselketen en handel in dieren en dierproducten worden belicht. Er wordt op gewezen dat om een diersoort te beschermen je zijn hele milieu moet beschermen. Parken en reservaten worden eigenlijk alleen een succes als de lokale bevolking behoorlijk meeprofiteert. Tot slot is er aandacht voor enkele (bijna) uitgestorven dieren en fokprogramma's om dergelijke soorten te behouden. Elk hoofdstuk beslaat twee pagina's, bevat een inleidende tekst in grote letter en gedetailleerde informatie bij de overwegend goed gekozen kleurenfoto's in een duidelijke (vaak cursieve) letter. Gezien de beperkte omvang wordt er vrij veel en goed gekozen informatie gegeven, die over het algemeen begrijpelijk is voor de doelgroep, kinderen vanaf ca. 10 jaar. Met 12 websites voor verdere informatie, (zeer beknopte) verklarende woordenlijst en register. Wist je dat... de Californische condor dankzij dierentuinen weer in het wild voorkomt? Er nog maar enkele honderden Sumatraanse neushoorns zijn? Ontdek dit en nog veel meer - en hoe de toekomst van onze vervuilde planeet er uitziet als er geen ingrijpende veranderingen worden doorgevoerd.
Keywords: Bedreigde diersoorten; Natuurbescherming