Soorten en maten. - Ganeri, Anita, 1961-; Otten, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat...: *er ongeveer 1.500.000 soorten dieren zijn? *97% van de dieren geen skelet heeft? *er meer insecten zijn dan alle andere dieren? Ontdek dit en nog veel meer. Dit deel uit de serie 'Dossier dieren' gaat over de indeling van het dierenrijk. In 12 hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina is er aandacht voor primitieve dieren, geweldige geleedpoten, fraaie vissen, allerlei zoogdieren etc. De onderwerpen worden kort besproken en staan in verschillende lettertypes en -groottes. Vele kleurenfoto's begeleiden de tekst. De informatie bij de foto's overlapt deels de hoofdtekst en vult deze aan. In een kader wordt steeds een dier met een heel opvallende eigenschap besproken. Tenslotte is er een woordenlijst en is er kort aandacht voor nog acht bijzondere dieren onder het motto 'Raar maar waar'. Het boek (harde kaft) ziet er aantrekkelijk en gezellig druk uit. Helaas is de tekst wat van de hak op de tak. De lezer krijgt aan de hand van vele voorbeelden een impressie van de verschillende soorten dieren. Met register.
Keywords: Dieren