Families. - Ganeri, Anita, 1961-; Otten, Hetty, ....- (Leidschendam : Biblion, 2003)
Wist je dat....: *sommige vissen hun jongen in hun mond vervoeren? *olifanten op elkaars kinderen passen? *ook in dierengezinnen wel eens gekibbeld wordt? Ontdek dit en nog veel meer. Dit deel uit de serie 'Dossier dieren' laat zien hoe dieren samenleven in groepen of juist alleen leven. In 12 hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina is er aandacht voor moeder en kind, uitgebreide families, solitaire dieren etc. De onderwerpen worden kort besproken en staan in verschillende lettertypes en -groottes. Vele kleurenfoto's begeleiden de tekst. De informatie bij de foto's overlapt deels de hoofdtekst en vult deze aan. In een kader wordt steeds een dier met een heel opvallende eigenschap besproken. Tenslotte is er een woordenlijst en is er kort aandacht voor nog acht bijzondere dieren onder het motto 'Raar maar waar'. Het boek (harde kaft) ziet er aantrekkelijk en gezellig druk uit. Helaas is de tekst wat van de hak op de tak. De lezer krijgt aan de hand van vele voorbeelden een impressie van de samenlevingsverbanden die er in de dierenwereld zijn. Met register.
Keywords: Dierengedrag; Dieren