Het Wilde Westen. - Aston, Claire, ....-; Spitzers, Attie, ....-; Stacey, Mark, ....- (Brussel : Artis-Historia, 2004)
Geschiedenis van het Amerikaanse Wilde Westen, voor kinderen vanaf ca. 11 jaar gepresenteerd als een reis door de tijd. Verdeeld in twaalf hoofdstukken, aangegeven in tabs, gaat het vanaf ca. 600 voor Christus toen indiaanse stammen op de grote vlakten leefden van de jacht op bisons naar rond 1800. De nadruk ligt op de ontwikkeling van deze gebieden vanaf 1840 toen de eerste blanke kolonisten zich er vestigden, de indianen handelden in vlees en huiden en de trek naar de goudvelden in het westen begon; het gaat verder door naar 1860, 1870, het begin van de 20e eeuw en het heden. Door de uitvinding van de telegrafie, de aanleg van spoorlijnen enz. kwamen er meer stadjes, werden de indianen steeds verder teruggedreven en is het Wilde Westen anno 2004 meer een herinnering, in leven gehouden door thema-attractieparken enz. Informatief, aantrekkelijk uitgevoerd boek met een duidelijke indeling, waarin in ingekleurde realistische tekeningen de beschreven tijd is uitgebeeld, met verklarende titels bij details. Tot slot een verklarende woordenlijst. Geen register.
Keywords: Wilde Westen