Inleiding tot Derive 6 : geavanceerde wiskunde voor uw PC. - Kutzler, Bernhard, 1961-; Kokol-Voljc, Vlasta, ....- (Texas : Texas Instruments, 2003)
Computer Algebra Systemen, krachtige en intelligente computerprogramma's die de formele rekenregels van algebra, goniometrie en driehoeksmeting, differentiaal- en integraalrekening en vector- en matrixalgebra kunnen toepassen, beginnen terecht meer en meer hun weg te vinden in het onderwijs. Zo worden studenten en docenten verlost van het gesloof met lange en vervelende berekeningen en kunnen ze zich meer toeleggen op waar het werkelijk om draait: inzicht in de theoretische achtergrond en realistische, praktische toepassingen. Deze evolutie is een belangrijke uitdaging voor de wiskundedidactiek.
Keywords: Wiskunde -- Secundair onderwijs