Marta in het land van de luchtballonnen. - Zullo, Germano, ....-; Albertine, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2001)
Marta de koe verveelt zich. Ze ziet een luchtballon en wil naar het land van de luchtballonnen. Haar vriendinnen verklaren haar gek. Maar de boer leent haar wel zijn tractor en ze vertrekt. Onderweg moet Marta een paar keer de weg vragen. Ze moet een heel hoge berg over en niemand is er ooit geraakt. Maar uiteindelijk bereikt ze het land van de luchtballonnen. Ze vindt ze nog leuker dan ze had gedroomd en gaat ermee op reis. Een jaar later ontvangen de koeien in de wei thuis een kaart.
Leeftijd: 5+
Keywords: Dieren; Avontuur; Koeien; Luchtballonnen