Houd de dief! - De Kockere, Geert, 1962-; Schoonooghe, Tom, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2000)
Recensie: Pier is een snelle dief die zich steeds onder de grond weet te verstoppen. Hij droomt ervan koning te zijn zodat de mensen voor hem zullen buigen en van hem zullen houden. Hij steelt achtereenvolgens een kroon, een mantel en een staf maar de mensen herkennen Pier telkens en rennen achter hem aan. Als Pier een troon steelt en er in vol ornaat op gaat zitten, kunnen de mensen hem eindelijk pakken en hem straffen. Het verhaal heeft een eenvoudige, terugkerende opbouw die enigszins voorspelbaar wordt. Blikvangers van dit prentenboek in oblongformaat zijn de experimentele schilderijen in acryl. Ze vallen op door hun compositie, met kleine figuurtjes in ruime decors, in combinatie met collages of in vrije schikking. De tekst, die in en om de illustraties is gedrukt in een typeletter en soms op een witte naastliggende pagina, kunnen kinderen na een jaar leesonderwijs zelf lezen. Kijken en vertellen kan vanaf ca. 5 jaar. Mooie schutbladen.
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Keywords: Diefstal; Eerlijkheid; Goed en kwaad