Mijn groeiboekje. - Boone, Marc, 1955- (Sint-Niklaas : Abimo, 2005)
Mijn groeiboekje is ontstaan vanuit de behoefte die leeft in de scholen om kindeigen gegevens te hanteren als uitgangspunt voor aspecten van wiskundige wereldorintatie, leergebiedoverschrijdend werken, integratieactiviteiten. en niet het minst voor de sociale en emotionele ontwikkeling, de ontplooiing van een positief zelfbeeld, de zelfkennis. Het is een actief doe-boekje door en voor de leerling. Het volgt het kind doorheen de lagere school en er worden enkel gegevens over het kind zelf weergegeven: zichzelf voorstellen, hun geliefde tv-programma, hun favoriete zanger. maar evenzeer de evolutie van de zwemprestaties, de eigen groeicurve. worden vastgelegd en dit van leerjaar 1 tot 6. Welk kind volgt immers niet graag zijn eigen evolutie?
Als bijl.: handleiding en oplossingen
Keywords: Leerlingbegeleiding -- Basisonderwijs; Leerlingvolgsysteem -- Basisonderwijs; Zorgverbreding -- Basisonderwijs