Van opstaan tot slapen gaan : dagelijkse handelingen uitgelegd voor jonge kinderen. - Gray, Carol, ....-; McAndrew, Sean, ....-; White, Abbie Leigh, ....- (Bussum : Pereboom, 2004)
In korte, overzichtelijke verhaaltjes neemt de auteur jonge kinderen stap voor stap mee in het uitvoeren van basishandelingen als tandenpoetsen, in bad gaan, nagels knippen, aan nieuwe kleren wennen. Ook proberen de verhalen kinderen vertrouwd te maken met allerlei ervaringen: naar school gaan, winkelen, uit eten, naar de dokter. De teksten en meeste onderwerpen zijn geschikt voor kinderen vanaf twee jaar, maar zijn vooral gericht op kinderen met en stoornis in het autisme spectrum. Er staan meer dan 150 verhalende situaties in 'Van opstaan tot slapen gaan' die ondersteund worden door eenvoudige, duidelijke tekeningen. Een uitgebreide inleiding geeft een overzichtelijke uitleg over het gebruik van het boek door ouders en begeleiders.
Keywords: Autistische kinderen