Kleutergym met alternatief materiaal. - Göring-Lamers, Ans, ....-; ten Napel-Schuring, Fineke, ....- (Meppel : Edu'Actief, 2002)
Dit boek is bedoeld voor lesgevers in de kleutergymnastiek, zowel op school als in de vereniging. Er wordt gebruikgemaakt van alternatieve materialen. Dit zijn materialen die als alternatief voor de traditionele hanteermaterialen gebruikt kunnen worden, zoals wegwerpartikelen, reclemamaterialen of zelfgemaakte voorwerpen. Voor niets of weinig geld kun je buitengewoon speelse en uitnodigende lessen aan jonge kinderen geven. Het alternatief materiaal biedt nieuwe uitdagingen. Alle functies komen spelenderwijs aan de orde. Wij hopen met dit boek een aanzet te geven tot creatief materiaalgebruik in de kleutergymlessen.
In dit boek wordt alternatief materiaal als alternatief gebruikt voor de traditionele materialen. Telkens staat aangegeven hoe je voordelig aan het materiaal kunt komen of hoe je zelf materiaal kunt maken. De beschreven mogelijkheden zijn vooral bedoeld als inspiratiebron voor de leerkracht. Voorwerpen die onder meer worden gebruikt: - ballon - tapijttegel - krant - bierviltje - stoffen tas
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs