Beter bewegen met kleuters : bewegingsonderwijs voor groep 1 en 2. - Van Den Berg, Herman, ....- (Baarn : HB, 2004)
In de kleuterperiode is de ontwikkeling van de motoriek enorm belangrijk. Het bewegingsonderwijs in groep 1 en 2 kan aan deze ontwikkeling een positieve bijdrage leveren. Aangezien er relatief weinig tijd wordt vrijgemaakt voor het bewegingsonderwijs moet deze tijd zo goed mogelijk benut worden. Beter bewegen met kleuters helpt u daarbij. In dit werkboek staan 71 uitgewerkte lessen: 41 binnenlessen, waarvan 18 lessen ritmiek en dans, 12 buitenlessen, 7 observatie- en evaluatielessen. De binnen- en buitenlessen bevatten organisatieschetsen, zodat u kunt zien welke toestellen of materialen u nodig heeft en meteen aan de slag kunt. Aan de lessen rondom ritmiek en dans zijn 8 lessen toegevoegd met een meer eigentijds karakter. Tot slot biedt het boek suggesties voor een speldag of spelmiddag. Mist u een helder beeld bij de lessen in dit boek? Op de toegevoegde cd-rom vindt u 23 videofragmenten, ingedeeld naar: lestypen, lesinledingen, differentiatie, observatie en het thema bewegen op muziek, en voorzien van kijk-vragen. Ook biedt de cd-rom u excel- en wordbestanden van de handige formulieren in dit boek en van de bijlagen, die u kunt printen en zonodig aan uw wensen of omstandigheden kunt aanpassen.
Bij dit boek hoort een gelijknamige cd-rom.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs