Met duizend blote ogen : 236 gedichten. - Van Coillie, Jan, 1957- (Averbode : Averbode, 2005)
De gedichten zijn gerangschikt volgens thema's die jongeren raken: dichten groeipijnen in de groei verliefde liefde familie school sprookjes en verhalen dood dag en nacht stad en land wind en water dieren, wereld Twee gedichten worden telkens tegenover elkaar geplaatst omdat ze ergens een raakpunt hebben. In de bloemlezing zijn gedichten opgenomen van o.a. Gerrit Komrij, Hugo Claus, Johanna Kruit, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Herman de Coninck, Jo Govaerts, Anna Enquist, Toon Tellegen, Rutger Kopland.
Keywords: Poëzie; Secundair onderwijs