Dansant : dansante bewegingsactiviteiten: praktijk en theorie. - De Martelaer, Kristine, ....-; Rooyackers, Paul, 1951-; Vandaele, Bart, ....- (Gent : PVLO, 2005)
Inhoud: Algemene inleiding Algemene basisinformatie: 1. Dans in de vrijetijdsbesteding 2. Dans en expressie in het onderwijs 3. Muziekkeuze en -begeleiding 4. Didactiek en methodiek 5. Choreograferen 6. Fysieke belasting en blessures Verschillende dansstijlen naar specifieke doelgroepen: 1. Stijldansen 2. Moderne en hedendaagse dans 3. Afrikaanse dans en Jazzdans 4. Streetdance / Breakdance 5. Pre-dans en creatieve dans met kinderen 6. Werelddans 7. Groepsfitness Het boek heeft als doel (toekomstige) lesgevers meer inzicht te geven in de basiselementen van dans zoals de ritmische / muzikale ondersteuning, het samenstellen van een choreografie, de fysieke belasting, de cultuur-historische en individuele betekenis van dans; maar ook kennis, inzicht en vaardigheden bij te brengen wat betreft dansstijlen zoals creatieve dans, partnerdans, streetdance enz. om dit uiteindelijk te kunnen toepassen bij diverse leeftijds- en niveaugroepen. Afhankelijk van de eigen intenties en interesse kan de lezer een keuze maken tussen de praktijk en de meer theoretische achtergrondinformatie. De hoofdstukken zijn echter zo opgebouwd dat beide onderdelen elkaar inspireren. Op de cd-roms wordt het accent gelegd op de bewegende beelden en de stickfiguurtjes om te gebruiken voor lesvoorbereidingen, terwijl ook hier een beknopt beschrijvend technisch deel wordt voorzien.
Cd-rom 1: groepsfitness cd-rom 2: streetdance
Keywords: Dansexpressie