Vrede kan je leren! : praktijkboek voor vredeseducatie. - Boonen, Heidi, ....-; Timmermans, Dirk, ....- (Brussel : Jeugd en Vrede, 2005)
'Vrede is de weg', zei Mahatma Gandhi. Maar kan je het ook leren ? Werken met kinderen en jongeren aan vrede, verdraagzaamheid, conflictbeheersing en zoveel andere sociale vaardigheden lijkt vanzelfsprekend, maar hoe pak je dat aan ? Welke bouwstenen bestaan er om vredesducatie in je praktijk te integreren ? In 'Vrede kan je leren, praktijkboek voor vredeseducatie' vind je praktische informatie en concrete ervaringen. Je krijgt een theoretische en praktische invulling van het begrip 'vredeseducatie'.
Keywords: Vredesopvoeding