Als kleuters leren tellen... : peilen en stimuleren van getalbegrip bij jonge kinderen. - Noteboom, Anneke, ....-; Klep, Joost, 1949- (Enschede : SLO, 2005)
Inhoud: 1. Inleiding 2. De ontwikkeling van getalbegrip 3. Peilen van getalbegrip 4. Suggesties voor extra hulp 5. Peilingsactiviteiten met kleuters Peilingsinstrument waarmee de leerkracht, aan de hand van een set rekenspelletjes, de ontwikkeling van elementair getalbegrip van kinderen in groep 1 en 2 kan peilen en stimuleren. De spellen bieden een betekenisvolle context voor de kindere waarin via passende vragen en interventies, die horen bij het spel, door de leerkracht aangesloten kan worden bij het niveau van de leerling. Het materiaal bevat suggesties voor uitdagende vragen en interventies en observatieformulieren. Het kan als aanvulling op of alternatief voor bestaande toetsen op het gebied van getalbegrip gebruikt worden.
Keywords: Wiskunde -- Kleuteronderwijs