Schrijven zonder pen : ideeën voor de ontwikkeling van de schrijfmotoriek. - Schweitzer, Henk, ....- (Baarn : Bekadidact, 2006)
Voor een goed handschrift moet je de fijne motoriek beheersen. Schrijven zonder pen biedt hiervoor bijna honderd leuke spelletjes en speelse oefeningen die uw leerlingen zowel in het speel- als in het klaslokaal kunnen doen. Alle benodigde motorische vaardigheden komen aan de orde. Het programma is bedoeld voor groep 1 en 2 van het (speciaal) basisonderwijs. In groep 3 en 4 kunt u het remediërend inzetten. Het handboek bevat achtergrondinformatie, beschrijvingen van de oefeningen en een overzicht naar moeilijkheidsgraad. De oefeningen staan op kopieerbare kaarten en hebben vijf verschillende niveaus: van eenvoudig tot moeilijk. Zo kunnen uw leerlingen op hun eigen niveau instappen en zich verder ontwikkelen. Doelgroep: groep 1-4
+ kopieerbladen
Keywords: Voorbereidend schrijven