Conflicthantering en onderhandelen : effectief handelen bij conflicten en tegenstellingen. - Huguenin, Paul, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2006)
Dit succesvolle boek wijst de lezer op een praktische wijze de weg in conflict- en onderhandelingssituaties. Juist door die praktische aanpak onderscheidt deze uitgave zich van veel literatuur over dit onderwerp. Naast duidelijke voorbeelden, praktijkgerichte cases, handige checklists en gedragtips, treft u informatie aan over de dieper gelegen oorzaken van ineffectief conflictgedrag. De auteur gaat bovendien uitgebreid in op onderhandelen, dat wordt gezien als een effectieve wijze van conflictbeheersing. Uniek zijn de nieuwste beïnvloedingstechnieken die zijn vertaald naar het gebruik in het kader van conflicten en onderhandelingen. Uniek is ook de overzichtelijke, gelaagde opbouw, waardoor u precies dát kunt lezen, wat op dát moment van belang is. De twee checklists achterin het boek, verwijzen u zo nodig snel naar de voor u van belang zijnde plaatsen in het boek.Het boek is uit drie delen opgebouwd: > diagnose van conflicten > ingrijpen in conflicten(als 'derde partij') > onderhandelen (wanneer men zelf partij is in een conflict)
Keywords: Conflicthantering -- Ondernemingen; Onderhandelen