Apen. - Jackson, Tom, ....- (Soest : De Lantaarn, 2003)
Een aap heeft soepele armen om door de bomen te zwaaien, een lange staart voor evenwicht, scherpe ogen om voedsel en roofdieren op te merken en - het belangrijkst van alles - grote hersenen om zijn wereld te begrijpen. Dit fascinerende boek verschaft een uniek inzicht in de ingewikkelde levens van apen en andere kleine primaten. Ontdek waarom sommige Japanse makaken hun voedsel wassen voor ze het eten, hoe de vervaarlijke hoektanden van een mannetjesbaviaan potentiële rivalen afschrikken en waarom galago's 's nachts actief kunnen zijn. Dit boek is een uitstekend naslagwerk voor jonge liefhebbers van natuurlijke historie. Prachtige wildfoto's laten ongewone levensstijlen, slim gedrag en adembenemend mooie habitats zien. Speciale verslagen behandelen een bepaald onderwerp indringender, zoals de kleurrijke manier van communiceren van de machtige mandril en de verbazingwekkende lenigheid van gouden langoeren.
Keywords: Apen; Zoogdieren