Waar is Sinterklaas? - Lootens, Ann, ....- (Hasselt : Clavis, 2000)
Sint is het beu. Hij wil geen kind meer zien. Piet zit met de handen in het haar. Hij stuurt Sint op vakantie naar een zonnig land. Daar is een eiland zonder kinderen. Niemand zal hem daar herkennen met zijn vakantiekleren aan. Onderweg naar het eiland wil Sint met niemand iets te maken hebben. Als zijn bootje wegdrijft van het eiland, wil Sint gered worden maar niemand gelooft dat hij de Sint is. Na een paar dagen wordt de Sint toch gered. En dan heeft Sint spijt want hij wilde geen kind meer zien, maar het is een kind dat hem gered heeft! Vlug en blij gaat Sint dan weer aan het werk. Door gebruik van letters van verschillende grootte krijgt de tekst een speels, maar toch overzichtelijk karakter. Te lange woorden voor het leesniveau zijn opgedeeld met behulp van een streepje. Kleurige paginagrote illustraties die een onderdeel vormen van de tekst. Eerste leesboekje, ook uitstekend geschikt om voor te lezen.
Pf, zucht de Sint. Ik wil niet meer, ik ben het beu: dak op, dak af, door weer en wind en … Wat gebeurt er als de grootste kindervriend zijn buik vol heeft van kinderen en wil staken? Een nieuw, spannend en knotsgek lees- en voorleesboek.
Keywords: Vakantie