Video interactiebegeleiding in de ouderenzorg. - de Groot, Andrea, ....-; De Beer, Anita, ....-; Soontiëns, Marieke, ....- (Tilburg : Wever, 2005)
Video Interactie Begeleiding (VIB) richt zich op het verbeteren van de communicatie tussen dementerende en zorgverlener. Aan de hand van videobeelden wordt samen met de mantelzorger (in de thuissituatie) of met de professionele zorgverlener (in thuiszorg, verzorgingshuis of verpleeghuis) bekeken hoe de communicatie tussen de dementerende oudere en de zorgverlener verloopt. De methode vergroot en versterkt de positieve elementen van communicatie.
Keywords: Geriatrie; Gerontologie; Kwaliteitszorg -- Ouderenzorg; Omgangskunde -- Ouderenzorg