Spelen met axenpoppen : scenario's voor een poppenspel. - Dechamps, Annemie, ....-; Herbots, Els, ....- (Leuven : CEGO, 2006)
23 poppenkastscenario's Om de Axenroos van Nand Cuvelier toegankelijk te maken voor kleuters schreef Annemie Dechamps 23 poppenkastscenario's waarin ze de 10 totemdieren uit de Axenroos met hun eigenschappen voorstelt. Haar verhalen zijn levendig en zitten vol humor en links naar het echte kleuterleven. "Spelen met axenpoppen" bevat ook een aantal speeltips en patronen voor de handpoppen. De verhalen zijn geschreven voor de oudste kleuters. Mits aanpassing van het taalgebruik en eventueel een beperking van het aantal dieren zijn ze toegankelijk voor jongere kleuters. Maar zelfs 6-7 jarigen houden nog van poppenkastverhalen. Een aantal verhalen kan door oudere kinderen als toneelstukje worden opgevoerd. Ook als je niet met axen werkt, kun je deze poppenkastverhalen gebruiken.
Keywords: Axenroos; Poppenkast