Rekenen met ... je ogen dicht : getallen en vormen aanvoelen en begrijpen. - Bauersfeld, Heinrich, ....-; O'Brein, Thomas, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2004)
In Rekenen met je ogen dicht staan originele rekenopdrachten waar jonge kinderen tot zeven jaar zelfstandig mee aan de slag kunnen. Ze werken meestal in een groepje of in tweetallen en leren méér dan alleen rekenen. Ze leren ook beter met elkaar communiceren en hun zintuigen beter gebruiken: In dit boek staan in totaal 81 opdrachten waarmee kinderen, ongeacht hun basiskennis, uit de voeten kunnen. Ze oefenen rekenvaardigheden, maar bijvoorbeeld ook het ruimtelijk inzicht en de waarnemening van tijdsduur. De kinderen zijn niet alleen bezig met lezen of spreken, ook met luisteren (o.a. naar klanken en ritmes) en voelen (o.a. van vormen en aantallen). Er is een gradatie in moeilijkheid voorzien waardoor differentiëren makkelijk wordt. Doelgroep: 1e, 2e en 3e leerjaar
Keywords: Wiskunde -- Basisonderwijs