Chronometer : oplossingen. - Delespaul, Guy, ....- (Averbode : Averbode, 2003)
Bruikbaar bij elke geschiedenismethode. Grondige en systematische training van de historische vaardigheden conform de nieuwe tendensen in het geschiedenisonderricht. Alternatief en ludiek, met verhalen en speelse opdrachten. Dit werkboek bevat 10 historische verhalen over periodes die voornamelijk aan bod komen in de eerste graad. Daarnaast zijn er 4 educatieve spellen in (o.a. over het historisch referentiekader en bronnen) en tientallen creatieve en speelse opdrachten. Die gaan over het werken met tijd, ruimte, maatschappelijke domeinen, en over inzicht in het historisch referentiekader. Dankzij het unieke concept kunt u dit praktische werkboek probleemloos bij elke geschiedenismethode gebruiken. Chronometer is conform de recente leerplannen geschiedenis en de Visietekst Historische Vorming. Helemaal up-to-date, dus.
Didactisch materiaal.
Keywords: Geschiedenis -- Secundair onderwijs