Aan de slag met kinderboeken : een programma leesbevordering ten behoeve van pabostudenten. - Kemmeren, Christine, ....- (Den Haag : Biblion, 2006)
Centraal staat hoe basisschool-leerlingen tot lezen te verleiden zijn. De uitgave is praktijkgericht, en geeft informatie en handige tips voor lessen. Kinderen stimuleren tot lezen en leesplezier is een taak van het basisonderwijs. Als pabodocenten weten de auteurs bij uitstek wat hiervoor nodig is. In deel A wordt duidelijk gemaakt wat er van een leerkracht verwacht wordt ten aanzien van leesbevordering op de basisschool. Deel B schetst aan de hand van herkenbare situaties een globaal en overzichtelijk beeld van leesbevordering in de diverse groepen. In deel C komen verschillende aspecten van leesbevordering aan de orde, al genres en het beoordelen van kinderboeken. Deel D gaat over het werken met kinderboeken in de klas.
Keywords: Kinderboeken; Leesplezier