Motoren : motorvoertuigentechniek. - ter Haar, B. J., ....- (Amerongen : Delta, 2004)
Deel 1: 1. Verbranding 2. Indeling en werking van motoren 3. Algemene begrippen 4. Arbeidsdiagrammen 5. Motoronderdelen 6. Materialen 7. Koelsysteem 8. Smeersystemen 9. Gereedschappen 10. Motorconstructie en gereedschappen 11. Motorslijtage en meten 12. Motorconditie testen 13 Koel- en smeersysteem testenDeel 2: 1. pV-diagram van een vierslagmotor 2. Kleppendiagrammen 3. Algemene begrippen 4. In- en uitlaatsystemen 5. Mengselvorming bij ottomotoren en carburatie 6. Dieselmotor en - pompen 7. Benzine-inspuiting 8. LPG-InstallatieDeel 3:1. Begrippen 2. Kleppendiagram 3. Arbeidsdiagram en ontstekingsvolgorde 4. Poortendiagrammen 5. Koelsysteem 6. Drukvulsysteem 7. Processen 8. Koolwaterstofverbindingen 9. Brandstoffen 10. Mengselvorming bij ottomotoren 11. Brandstofsysteem 12. Carburatie 13. Benzine-inspuitsystemen 14. LPG-installatie 15. LPG-inspuitingDeel 4: 1. Dieselmotoren 2. Verstuivers 3. Lijnbrandstofpompen 4. Verdelerpompen 5. Bijzondere dieselinspuitsystemen 6. Elektronisch geregelde
Dieselinspuitpompen 7. Gereedschappen voor dieselinspuitapparatuur 8. Motorkarakteristieken 9. Brandstofverbruik 10. Motorproefstand 11. Uitlaatgas 12. Emissiebeperkende maatregelen 13. Uitlaatgasmetingen 14. Smeerolie 15. Synthetische smeermiddelen 16. Kwaliteits- en toepassingsaanduidingen voor smeerolie 17. Onderzoek van gebruikte motorolin 18. Carterventilatie en carterontluchtingDeel 6:1. Kringprocessen 2. Motorvermogen en draaimoment 3. Rendementen en vermogensbalans 4. Ei-diagrammen 5. Verbrandingsproces diesel 6. Lijnbrandstofpompen 7. Toerentalregelaars bij lijnpompen 8. Verdelerpompen 9. Bijzondere voorzieningen 10. Milieumaatregelen 11. Managementsystemen voor dieselmotoren 12. Benzine-inspuitsystemen 13. Milieumaatregelen 14. Motormanagementsystemen benzinemotor 15. Motormanagementsystemen voor LPG-motorenDeel 7:1. Motormechanica 2. Motortrillingen 3. Motorbalancering 4. Klepmechanisme 5. Prestatieverbetering van atmosferische motoren 5. Detonatieverschijnselen en antiklopregelingen
6. Drukvulling 7. Uitlaatgasdrukvulling bij bedrijfsauto's 8. Dieselmotor en brandstofpomp van bedrijfsauto's 9. Bijzondere inspuitsystemen 10. Elektronisch geregelde dieselinspuitsystemen bedrijfsauto's 11. Uitlaatremmen bij bedrijfsauto's 12. Filtersystemen en warmtewisselaars bij bedrijfsauto's