Rekenen en wiskunde in de bovenbouw. - Goffree, Fred, 1934-2020 (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2000)
Een aantal ontwikkelingen hebben bijgedragen aan een duidelijk beeld van de inhoud en didactiek van het reken- en wiskundeonderwijs in de bovenbouw. Voorbeelden zijn MILE, het formuleren van startbekwaamheden en het opleidingsmodel van de PML. Een afgeleide hiervan zijn de doelstellingen voor studenten, geformuleerd in termen van praktijkkennis. Dit deel uit de serie Wiskunde & Didactiek richt zich op het verwerven van die praktijkkennis voor de leraar bovenbouw; met name van de verhoudingen, breuken, kommagetallen en procenten. Door zelfwerkzaamheid en/of samenwerking met medestudenten - bij voorkeur begeleid door een expert op alle onderdelen van dit boek - verwerft de pabo-student geleidelijk de benodigde inhoudelijke en (vak)didactische competentie. Een bijzondere plaats neemt de leergang procenten in. De bijgeleverde cd-rom met fragmenten uit het MILE-project vormt het vertrekpunt voor de student: de praktijk van het reken-wiskundeonderwijs. Daarmee geeft Rekenen en wiskunde in de bovenbouw een antwoord op de problematiek van integratie van theorie en onderwijspraktijk in de lerarenopleiding.