Beeldonderwijs en didactiek. - Schasfoort, Ben, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 1999)
Met het handboek Beeldonderwijs & Didactiek kan de (toekomstige) leerkracht aan de basisschool zich optimaal voorbereiden op zijn lessen in beeldonderwijs. Het biedt een gevarieerde weergave van de mogelijkheden in de schoolpraktijk, maar ook een degelijke theoretische achtergrond. Bovendien worden veel ideeën voor de stagepraktijk aangereikt. Het boek is ook geschikt voor de nlo: de basiskennis is ook voor die studenten onontbeerlijk en stelt hen in staat om hun lespraktijk aan te sluiten op wat de leerlingen in het basisonderwijs hebben gedaan. Beeldonderwijs & Didactiek biedt daarnaast houvast aan schoolteams, onderwijsbegeleiders en individuele leerkrachten die op de hoogte willen blijven van recente ontwikkelingen in het basisonderwijs.
Keywords: Beeldende vorming; Muzikale vorming