Uit de kunst : methode tekenen en handvaardigheid voor de basisschool : ideeënboek. - Klein-Van Doorn, Marian, ....-; de Jong, Marja, ....-; den Hertog, Piet, ....- (Drunen : Delubas, 2002)
Uit de kunst is een praktische methode vol leuke lessen die door elke leerkracht gegeven kunnen worden. Alle lessen zijn in de praktijk uitgeprobeerd. De methode voldoet aan de eisen die vanuit de eindtermen voor beeldende opvoeding gesteld worden. Het ideeënboek is opgezet als een rijk bronnenboek waaruit de leerkracht zelf een selectie kan maken. Er worden veel lessuggesties gegeven voor thema's zoals de seizoenen en bepaalde kunststromingen. Het boek bevat ook bruikbare aanwijzingen voor het geven van eigen lessen. Hierdoor kan Uit de kunst makkelijk in het eigen programma ingepast worden. In het boek is ook een praktische bespreking van bruikbare technieken en materialen opgenomen.
Keywords: Manuele expressie -- Basisonderwijs; Muzische vorming -- Basisonderwijs; Tekenen -- Basisonderwijs