Een geschiedenis van Vlaanderen. - Van Daele, Henri, 1946-2010 (Tielt : Lannoo, 2005)
De geschiedenis van Vlaanderen wordt boeiend verteld door Henri van Daele, met aandacht voor politieke sociale en culturele thema's. Wie was Johanna de Waanzinnige? Wanneer kwamen er voor het eerst aardappelen op tafel? Wie wilde Willem weg? Wanneer werd de eerste spoorlijn in gebruik genomen? Waarom worden Gentenaars stroppendragers genoemd? Wat was de Beeldenstorm? Wie was Jacob van Artevelde? Op deze en andere vragen vind je snel en eenvoudig een antwoord aan de hand van de overzichtelijke
Inhoudsopgave : en indexen. De kaderteksten bieden gedetailleerde en aanvullende informatie over o.a. het onderwijs in de Middeleeuwen, belforten, kinderen in de Eerste Wereldoorlog, Constant Permeke en Jacques Brel. Voor iedereen die meer wil weten over het verhaal van Vlaanderen.
Keywords: Vlaanderen -- Geschiedenis