Rome. - James, Simon, 1957-; Liefrink, Jos, 1940-1996 (Antwerpen : Standaard, 2003)
Dit boek geeft een originele en boeiende kijk op de intrigerende wereld van het oude Rome. Prachtige foto's van Romeinse wapenuitrusting, gereedschappen en sieraden geven een uniek ooggetuigenverslag van de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Het boek heeft 28 themahoofdstukken en beschrijft bijna alle aspecten van het dagelijks leven in het Oude Rome (ca. 700 v. Chr.). Een trefwoordenregister op de teksten bij de talrijke illustraties maakt de inhoud optimaal toegankelijk. De teksten plaatsen de afbeeldingen in een breder kader binnen de Romeinse tijd. De zinslengte is redelijk lang. De zinsinhoud verwijst veel naar buitentekstuele kennis. Zeer geschikt bij lesvoorbereidend werk en als kijk- en leesboek bruikbaar vanaf de bovenbouw basisschool. De kleurenfoto's zijn duidelijk en talrijk. Het boek heeft een stevige kaft met aantrekkelijke illustraties op de omslagpagina.
Keywords: Romeinse Rijk