De stand des tijds : over trends en toekomstverkenning - Konings, Herman, 1964- (Tielt : Lannoo, 2006)
In dit boek geeft Herman Konings zijn visie op onze huidige levenswijze en ontvouwt hij zijn verwachtingen voor de toekomst. Hij biedt een inkijk in de 'vibes' waaraan we met z'n allen onderhevig zijn, en beschrijft de wondere wereld van de toekomstverwachtingen, van onze passies en onze interesses, van wat is en wat zal zijn. Hij legt uit waarom medioren geen senioren zijn, en introduceert interessante concepten als microtel, klovers en nestklevers... Uit alles blijkt dat wij vandaag eerder kinderen van onze generatie dan van onze ouders zijn. Herman Konings, de bekende 'trendwatcher', is zaakvoerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. Onder de noemer 'Ik ben niet van gisteren!' geeft hij regelmatig adviesrondes en spreekbeurten aan bedrijven en hogescholen over socio-culturele verschuivingen, trendobservaties en toekomstverwachtingen. Herman Konings wordt regelmatig door de media gevraagd om trends te duiden.
Keywords: Consumentengedrag; Futurologie; Innovatie; Marketing -- Toekomst