Grip op de groep. - Van Engelen, René, ....- (Baarn : Bekadidact, 2007)
Een negatieve groep zorgt voor ordeproblemen. Pesten, slechte prestaties van leerlingen, veel ruzies, slechte samenwerking tussen kinderen: het zijn allemaal consequenties van een negatieve groep. Wat kun je daaraan doen in de dagelijkse schoolpraktijk? Hoe krijg je als leerkracht grip op de groep? In een positieve groep is de ordeproblematiek niet of nauwelijks aanwezig. In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op het groepsproces in een klas. Centraal staat hoe je als leerkracht via allerlei oefeningen een positieve groep kunt creëren en wat het effect hiervan is op het leef- en leerklimaat in de klas.
Keywords: Groepspsychologie; Onderwijs -- Nederland