Groepswerk met ouderen ... : een vak apart?! - Van Assel, Arlette, ....-; Messelis, Els, ....- (Antwerpen : Garant, 2006)
Het stereotiepe beeld van de bejaarde heeft plaats gemaakt voor een grote verscheidenheid van mensen op leeftijd. Ook wordt de populatie binnen rust- en verzorgingshuizen en woon- en zorgcentra steeds ouder en daardoor uiteindelijk hulpbehoevender. Voor wie werkt binnen de oudereneducatie en de -zorg, brengt dit een ommekeer teweeg in de uitvoering van de professionele taken. Groepswerk is een prima instrument binnen de oudereneducatie en -animatie. Het boek bevat talrijke voorbeelden uit de praktijk.Uit de inhoud: - Groepswerk met ouderen of werken met ouderen in groepen - Visie op ouder worden en levenslang leren - Werken met ouderen in groepen - Groepswerk als methodiek nader bekeken - Elementen van groepswerk - Handleiding bij het opzetten van een educatief traject - Technieken om interactie in een groep te bevorderen - Best practice-voorbeelden - Reminiscentie en life-review - Gezondheidsvoorlichting en preventie - Actuele thema's
Keywords: Groepswerk -- Ouderen