Mentale training voor de sporter. - Bersee, Paul, ....- (Hoofddorp : Boekenplan, 2006)
Het doel van dit boek is de lezer inzicht te geven in verschillende mentale factoren en vaardigheden die van invloed kunnen zijn op het prestatieniveau en een basis te geven om er zelfstandig in de praktijk mee te kunnen werken. Het boek is bestemd voor zowel de individuele sporter [tennisspeler, golfer etc.] als de teamsporter [voetbalspeler, handbalspeler etc.], de amateursporter en de topsporter. Op toegankelijke wijze wordt inzicht gegeven in de mogelijkheden van mentale training en de sporter kan met de verkregen kennis zelf aan de slag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal opdrachten die helpen de theorie in praktijk om te zetten. De volgende zes hoofdonderwerpen vormen de basis van de mentale training in dit boek: Ideale mentale toestand Motivatie Effectief doelen stellen Toepassingen van imaginatie Stresshantering Aandachtsbeheersing
Keywords: Sportpsychologie; Training